Stel uw vragen, we zijn blij als u belt!
Zuid, locatie De Pijp, Smaragdplein 3-5, tel. 020-6624754
Contactpersoon Jo-Ann Straal: j.straal@combiwel.nl | 06-29581225
Noord, locatie De Meeuw, Motorwal 300, tel. 06-50872720
Contactpersoon Karin van Bulderen: k.vanbulderen@combiwel.nl | 06-50872720
Noord, locatie De Evenaar, Kometensingel 189, tel. 06-24448620
Contactpersoon Marjolein Wolf: m.wolf@combiwel.nl | 06-24448620
Twijfelt u of u dementie hebt of misschien over het geheugen van uw naaste? Bespreek het in ieder geval met uw huisarts. U kunt ook een test doen op de website van de Alzheimer stichting. Wilt u er liever met iemand over praten zonder medische achtergrond? Neem dan contact ons op! Hierboven staan onze contactgegevens.
De zorg voor een naaste met dementie kan heel zwaar zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat u overbelast raakt. Hoe zorgt u dat u gezond blijft en genoeg tijd voor uzelf neemt? Wij kunnen u in onze ontmoetingscentra ontlasten! Of wij kunnen met u en uw naaste kijken wat er voor mogelijkheden er in uw buurt zijn. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden! Onze gegevens staan bovenaan.
In onze Ontmoetingscentra en in onze Huiskamers van de Buurt kunt u deelnemen aan dagprogramma's, activiteiten of uitjes. Ook in de buurtcentra van Combiwel Buurtwerk zijn er mogelijkheden om aansluiting te vinden. Wilt u weten wat er voor u mogelijk is? Neem contact met ons op voor een gesprek. Bovenaan treft u onze gegevens aan.
Dementie is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen in de hersenen. Maar wat is dementie eigenlijk? Is alzheimer hetzelfde als dementie? Wanneer wordt vergeetachtigheid een ziekte? Op de website van de Alzheimer stichting kunt u er alles over lezen
> Lees meer over dementie op de website van de Alzheimer stichting
Wanneer u vermoedt dat uzelf of een naaste dementie heeft, is het belangrijk om naar de huisarts te gaan. Hij kan onderzoeken wat de oorzaak is voor de klachten, of doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek. Wacht niet te lang, want als er inderdaad sprake is van (beginnende) dementie dan kunnen wij veel voor u betekenen.
Twijfelt u of wilt u er liever eerst over praten met iemand die er veel van weet maar geen dokter is? Neem dan contact met ons op! Bovenaan staan onze namen en contactgegevens.
U kunt zich altijd bij ons aanmelden of contact met ons zoeken, daar is geen verwijzing van de huisarts voor nodig.
Er bestaat geen medicatie om dementie te genezen. Wel zijn er medicijnen om de symptomen of de achteruitgang van verschillende vormen van dementie te behandelen. Overleg met uw huisarts of u in aanmerking komt voor medicatie.
U begint altijd met een bezoek aan uw huisarts. Met uw huisarts bespreekt u de geheugenproblemen. Als het nodig is dan krijgt u een verwijsbrief voor de geheugenpoli. Daar kunnen ze samen met u onderzoeken wat er aan de hand is. Rechts op deze pagina treft u twee filmpjes aan over de geheugenpoli.
Twijfelt u of wilt u praten met iemand met een niet medische achtergrond? Neem dan contact met ons op. Onze namen en contactgegevens staan bovenaan deze pagina.
Alzheimercentrum Amsterdam heeft korte, aansprekende animaties ontwikkeld om patiënten en hun naasten te informeren over wat zij kunnen verwachten wanneer ze naar een geheugenpolikliniek gaan. Zo weet u wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek, welke onderzoeken gedaan kunnen worden, en welke belangrijke onderwerpen mogelijk aan bod komen. Misschien wilt u wel alvast een aantal vragen opschrijven zodat u niet vergeet om ze te stellen als u bij de geheugenpoli bent.
Met behulp van de animaties kunt u thuis, in alle rust nadenken over welke vragen en zorgen u wilt bespreken met uw arts. Zo gaat u goed voorbereid naar uw afspraak.
U kunt de animaties hier bekijken:
|
Dat kan bij DementTalent. Daar koppelen en begeleiden wij uw interesse en talent naar een klus of organisatie waar u vrijwilligerswerk kunt doen. En als het nodig is bieden we daarbij de nodige begeleiding en ondersteuning. Lees meer >>
- Voor elkaar in Amsterdam
- Voor elkaar in Zuid
Iedereen met (beginnende) dementie en hun familie of mantelzorgers zijn welkom in onze Ontmoetingscentra, Huiskamers van de Buurt en Buurtcentra. Vanzelfsprekend ook LHBTIQ-ers. De activiteiten en dagprogramma's gaan uit van de interesse en het talent van de deelnemers, waardoor velen zich thuisvoelen en zich ook geaccepteerd voelen.
Ook hiervoor geldt: wilt u er met iemand over praten? Neem contact met ons op! Onze namen en contactgegevens staan bovenaan deze pagina.
De bestaande ontmoetingscentra staan voor diversiteit en openheid. Dit betekent dat we werken in een gemeenschap van mensen met een verschillende achtergronden (klasse, religie, seksuele geaardheid en meer). Iedereen met (beginnende) dementie en hun familie of mantelzorgers is welkom.
Tot op heden zijn er geen aparte groepen. Wel zijn we ons aan het oriënteren op een Marokkaans/Turkse ontmoetingsgroep.
Ook hiervoor geldt: wilt u er met iemand over praten? Neem contact met ons op! Onze namen en contactgegevens staan bovenaan deze pagina.