Telefonische hulp voor naasten

  • Uw hart luchten?
  • Advies inwinnen?
  • Uw problemen bespreken?

Dementelcoach ondersteunt u om een vitale mantelzorger te blijven. Zodat u zelf lekker in uw vel blijft zitten en daarmee ook goed voor uw naaste kan blijven zorgen.

Dementie bij een naaste? Het kan zwaar zijn!

U zorgt voor iemand met dementie, dat vraagt nogal wat. Hoe blijft u daar vitaal bij? Vaak lukt u dat prima zelf, en soms is het fijn om wat ondersteuning te krijgen. Zorgen voor iemand met dementie over komt je. Het is geen keuze, je doet het vanzelfsprekend, voor je partner, je vader of moeder of een goede vriend of vriendin. De vaak intensieve en emotionele steun vraagt veel en dat terwijl naast het leven met dementie het dagelijkse leven ook gewoon doorgaat. Hoe kunt u hiermee omgaan?

Wij bieden ondersteuning

Dementelcoach kan u hierbij helpen door u in contact te brengen met een persoonlijke coach. De coach biedt u een luisterend oor, denkt met u mee, kan u wegwijs maken in het omgaan met de ziekte en met het inschakelen van zorg en ondersteuning De coaches van Dementelcoach zijn ervaren professionals op het gebied van dementie. Ze zijn geschoold om u telefonisch te begeleiden. Uit ervaring weten wij dat contact zoeken met Dementelcoach nooit te vroeg is. In een verkennend gesprek kunt u samen met Dementelcoach bepalen waar u behoefte aan heeft en dit op maat afstemmen met de coach.

Spreken uit ervaring

Mevrouw Mijers weet wat het is om te zorgen voor iemand met dementie.
“Zowel mijn buurvrouw als mijn schoonmoeder waren afhankelijk van mijn hulp. Ik vond het moeilijk om ze iedere keer weer alleen te laten, was bang dat het mis zou gaan. Mijn buurvrouw liet ook niemand anders in haar huis. Als ik op vakantie was , dan belde ze me heel vaak.”

“Je merkt dat er nog veel onbekend is over dementie. Mensen in mijn omgeving vonden het moeilijk om ermee om te gaan. Voor mij was het lastig om met mijn man over zijn moeder te praten. Het is dan goed als je met een deskundige buitenstaander kunt praten, je verdriet en zorgen kunt delen. Een coach, die de situatie herkent, is dan prettig. Zo hoef je niet steeds van voor af aan te beginnen.”

Aanmelden?

Neem contact met ons op!

Zuid, locatie De Pijp, Smaragdplein 3-5, tel. 020-6624754
Contactpersoon Jo-Ann Straalj.straal@combiwel.nl | 06-29581225

Noord, locatie De Meeuw, Motorwal 300, tel. 06-50872720
Contactpersoon Klaartje Gisolf: k.gisolf@combiwel.nl | 06-50872720

Noord, locatie De Evenaar, Kometensingel 189, tel. 06-24448620
Contactpersoon Marjolein Wolf: m.wolf@combiwel.nl | 06-24448620

DementelCoach logo

Video over Dementelcoach

Dementelcoach ondersteunt mantelzorgers en toont begrip
dementalcoach